arrow_drop_up arrow_drop_down
18 september 2015 

Podcast - Het beste medicijn tegen stress

Vanmorgen herontdekte ik mijn geheime wapen tegen stress.
Het is te simpel voor woorden en je doet het al sinds je in de wieg lag.
Maar helaas naarmate je ouder wordt, ga je het steeds minder doen:
GLIMLACHEN

Kinderen lachen gemiddeld 300 tot 400 keer per dag,
volwassen mensen nog maar zo’n tien tot vijftien keer per dag.

Leef minder serieus
Tijdens mijn ochtendmeditatie kwam ik erachter dat ik
de laatste tijd toch weer behoorlijk serieus was geworden.
De dagelijkse beslommeringen begonnen weer zwaar te wegen.
Met éen simpele innerlijke glimlach valt die last meteen van je af.

Mijn ochtendmeditatie voor jou op Podcast
Speciaal voor jou heb ik mijn ochtendmeditatie opgenomen.
Je kunt hem hier beluisteren en eventueel bewaren als podcast
op je mobiele telefoon, tablet of computer.

 

Marga Kruize
Door

Marga Kruize

op 24 September 2015

Dankjewel Albert, wat een prachtige en mooie aanwijzing voor een simpele ademmeditatie! Graag gedeeld op fb. Leven met een glimlach is dus voor alles beter. dankjewel!

anneke
Door

anneke

op 24 September 2015

Dank je wel voor het delen. ik kon hem al van mijn psycholoog, bij mij lukt het helaas niet. Ik heb 60 mg diazepam nodig om een beetje rustig te zijn. Waarschijnlijk omdat ik al zoveel jaren gestrest bent. helaas is er niets wat er helpt. Maar ik denk dat dit wel een goede oefening is voor lichte stress. Gr.Anneke

els
Door

els

op 24 September 2015

wat vervelend Anneke dat jij zo met je zelf in de knoop zit dat jij 60 mg diazepam nodig hebt. hoelang ga jij al naar die psycholoog en kan hij jou niet helpen om de draad van je leven positief op te pakken. mijn ervaring is dat tot nu toe elk mens te helpen is. op het strand zitten en het zand door je vingers laten glippen is een keuze, maar het roer in eigen handen nemen en zelf je koers bepalen is je hart volgen en risico's nemen. Als ik iets kan betekenen voor jou hoor ik het graag, maar ook ik help mensen met een glimlach.

Jw
Door

Jw

op 27 September 2015

Goed van je Els,ik doe zelf mindfullness en dit helpt mij iig heel erg!

Annr
Door

Annr

op 24 September 2015

Beste Albert, Bedankt voor de fijne ochtend meditatie. Ik zou proberen om af en toe die grote glimlach op mijn gezicht te toveren.

Debby Ballering
Door

Debby Ballering

op 24 September 2015

Goedemorgen Albert, Dank je wel, heb het net gedaan en het werkt!! Zo simpel, en wat een verschil wanneer je met een chagarijnig gezicht of met een glimlach gezicht ademt. Goed om dit te ervaren. Hartelijke groet, Debby

Riky
Door

Riky

op 24 September 2015

Zo de dag beginnen, zou voor iedereen mogelijk moeten worden gemaakt. Bedankt Albert.

Noud
Door

Noud

op 24 September 2015

Dag Albert, wat een glimlach niet al kan doen, of juist WEL kan doen!! Je moet je er alleen bewust van zijn en dat kan door deze oefening. Bedankt. Groetjes, Noud

Wil
Door

Wil

op 24 September 2015

Goedemorgen Albert, Wat een goede oefening. Ik voelde echt het verschil. Dank je wel! We moeten inderdaad met zijn allen vaker lachen. Groetjes, Wil

Hermien
Door

Hermien

op 24 September 2015

Goedemorgen Albert en bedankt voor een mooie overdenking. Een glimlach maakt enorm verschil en niet alleen voor jezelf maar als je 'm ook nog aan anderen laat zien kan er zomaar eentje terugkomen jouw kant op! Ik dacht aan het begin van de podcast even dat je zei 'klimlachen' (zo klonk het bij 28 sec). Dat is natuurlijk niet zo, maar ik vind het wel een mooi woord: je mondhoeken en stemming klimmen inderdaad omhoog. Ik wens je een glimlachdag, Hermien

Henny Hage
Door

Henny Hage

op 24 September 2015

Dit helpt echt!! Dankjewel!

Angela
Door

Angela

op 24 September 2015

Goedemorgen Albert, bedankt! Ik werd huilend wakker en voelde me echt depri.......... Ik had de affirmatie: Je hebt het allemaal aan jezelf te danken!! in mijn hoofd. >> dit heeft mijn schoonzoon tegen mij gezegd..:( << Na je korte meditatie besef ik dat ik alleen mezelf er mee heb, dus glimlach ik nu.... Ik voelde duidelijk de ademhaling oppervlakkiger en hoger gaan zitten toen ik sacherijnig moest kijken. Groetjes, Angela

Annelies
Door

Annelies

op 24 September 2015

Hallo Albert. Sinds ik met jou op reis ben geweest naar Joia pas ik deze methode al toe. Het is werkelijk ongelooflijk hoe een glimlach kan doorwerken in je hele lijf en leden. Ik ben van nature een vrolijk en optimistisch persoon maar zoals je aangeeft kan stress ervoor zorgen dat je 'verzuurt'. Door iedere ochtend deze mindset toe te passen sta ik veel vrolijker in het leven, ik lach mee, zing meer, dans meer en het volgende voordeel ervan is dat het doorwerkt in mijn passie. Ik ben nog steeds op reis.......

Noud
Door

Noud

op 24 September 2015

Goede middag Albert, Het is nu 12:23 uur en als ik de reactie verstuur is het twee uur vroeger. Na het beluisteren van de podcast krijg ik twee uur gratis? Groetjes, Noud

Antoinette Heisen
Door

Antoinette Heisen

op 24 September 2015

Hoi Albert, Dank voor je mail en podcast. Mooi gesproken woorden ! Mijn motto is : "Lach en de wereld lacht terug" ....en dat werkt echt zo. Kinderen maken mij altijd blij. In hun ontmoeting geven zij mij vreugde, blijdschap, plezier en ook voldoening in mijn werk. Zij zijn nog zo puur en vaak onbezonnen .....wij volwassenen zouden nog een hoop van ze kunnen leren. Niet alleen in hun spontaniteit en die mooie glimlach, maar ook in hun speelse wijsheid en vele mooie spiegeltjes die we vaak iedere dag krijgen. Hoe mooi zou het zijn als we ons zelf en de ander met die mooie glimlach zouden kunnen verwelkomen. Het kost zo weinig moeite en je krijgt er zo veeeeel voor terug !!! Met vreugdevolle groet, Antoinette H.

Mia
Door

Mia

op 24 September 2015

Hallo Albert, Vanochtend vroeg opgestaan met een verdrietig gevoel. Veel meegemaakt.Zojuist bij controleren e mail jouw oefening gedaan. Moest enorm huilen. Ik denk van opluchting. Ga hem gebruiken. Bedankt hiervoor

chris
Door

chris

op 24 September 2015

hoi ...met de regen hard op t raam kletterend en met een dikke deken om me heen jou woorden tot mij laten doordringen en whoaw wat een verschil voel je ..kleine stapjes voorruit naar een happy en rustiger leven. thanks

Margriet
Door

Margriet

op 24 September 2015

Dankjewel Albert, ik had mij ook voorgenomen om meer te glimlachen, maar was het ook een beetje kwijt. Fijn dat ik er bij deze weer aan werd herinnerd!

wendy veenendaal
Door

wendy veenendaal

op 25 September 2015

Goedmorgen, Albert Jeetje, wat werkt dit goed. Ik ging direct dieper ademhalen. Dank je wel voor het delen, want begin deze dag nu veel rustiger. had nl. slecht geslapen en zag tegen de dag op, terwijl ik vrij ben ! Fijne dag, Hartelijks Wendy

wendy veenendaal
Door

wendy veenendaal

op 25 September 2015

GoedEmorgen..stond zo raar..het is nu 6 uur in de morgen terwijl ik dit aan het delen ben. Helpt wel deze meditatie, spanning neemt af. Dank je wel, Wendy

Diana
Door

Diana

op 25 September 2015

Goedemorgen allemaal, Ik heb genoten van deze podcast Albert. Hoe kan ik me inschrijven hiervoor? Een hele zonnige dag toegewenst. Warme groet van Diana

Teunie
Door

Teunie

op 25 September 2015

Dank je wel voor deze mooie oefening,ik ga het zeker elke dag doen.

Marita
Door

Marita

op 30 September 2015

Wat een geweldige oefening, bedankt Albert

Niels
Door

Niels

op 7 November 2015

Hallo Albert, Wat blijft dit toch een mooie en simpele vorm van meditatie, heerlijk. Ik geef het ook door aan mensen uit mijn omgeving waarvan ik vind dat ze er baat bij hebben. Ik lach nu nog meer dan ik al deed. En het gevoel van Joia komt er dan ook weer bij. Hartelijke dank daarvoor. Ik wens iedereen een leven zonder stress toe:-)

TINEKE
Door

TINEKE

op 21 June 2018

Hallo Albert, zojuist even naar jouw rustgevende stem geluisterd. Het is alweer een tijd geleden dat ik deze Podcast heb gehoord. Zo te zien heb ik ook niet eerder gereageerd, maar al wel regelmatig deze oefeningen gedaan als ik mij gespannen voelde en merkte dat dit vooral tot uitdrulling kwam door mijn kiezen op elkaar te klemmen en mijn tong tegen mijn verhemelte te drukken. Ik heb in de spiegel gezien wat voor effect het heeft als ik mijn tong probeer los te houden en mij bewust op de ademhaling te concentreren. Ik geloof dat alle beetjes helpen om mij steeds een beetje beter te voelen, al zal in misschien wel moeten accepteren dat ik misschien nooit helemaal BETER zal worden.

Albert Sonnevelt Team
Door

Albert Sonnevelt Team

op 22 June 2018

Hey Tineke, dank voor jouw positieve feedback! Laten we elkaar blijven ondersteunen. Hartelijke groet Albert

Reactie plaatsen