arrow_drop_up arrow_drop_down
25 oktober 2015 

Piekeren verminderen met deze eenvoudige tips

Piekeren is al zo oud als de mensheid. Het hoort nu eenmaal bij ons rusteloze brein. Helaas kost dit tobben ook onnodig veel energie.
In iedere generatie wordt er wel weer een manier gevonden om jezelf op andere gedachten te brengen.

Zing je zorgeloos
In 1988  zong en floot heel Europa mee met het liedje van Bobby McFerrin; “ Don’t Worry, Be Happy”
Het is een eenvoudig liedje, met de uitnodiging om je wat minder zorgen te maken.

Nu weet ik wel dat je niet alle problemen kunt wegzingen, maar het is wel fijn als je leert om bepaalde moeilijkheden vanuit een ander perspectief te bekijken.

Het blijkt toch een doeltreffend medicijn om je gepeins los te laten.

In deze korte video geef je 5 tips om piekeren te verminderen

Wijsheid is van alle jaren

Meher BabaOverigens was zanger Bobby op zijn beurt geïnspireerd door de Indiaase Mysticus Meher Baba (1884 – 1969) die vaak de uitdrukking “ Don’t worry, be happy” gebruikte om zijn volgers in het Westen te inspireren.

Zo zie je maar weer: Wijsheid is van alle tijden.

Waarschijnlijk heb jij ook wel manieren gevonden om je hoofd tot rust te brengen. Zou je jouw wijsheid met mij willen delen?

Geef hieronder jouw reactie , waardoor dat we van elkaar kunnen leren:

Mia

Door

Mia

op 26 October 2015

Hoi Albert, . Dank je wel voor deze video. Regelmatig sta ik op met piekeren, heel veel gebeurd. Ook vanochtend. Bij het horen van jouw rustige warme stem werd het bij mij ook wat anders van binnen. Hoop vandaag vaak aan dit moment terug te denken. Nogmaals dank je wel. Mia

Ronny Buermans

Door

Ronny Buermans

op 26 October 2015

Beste Albert, Ik piekerde me gek over mijn verleden en hield het tientallen jaren dicht bij me, het maakte me depressief en ik was te veel met mezelf bezig. Toen kwam ik iemand tegen die twee jaar geleden zijn zoontje reeds bij de geboorte was verloren maar intussen een gezond meisje had. Hij gaf, na me aanhoord te hebben, slechts één woord gouden raad : 'Loslaten'. Sindsdien is mijn leven drastisch veranderd in al zijn positiviteit ten voordele van mijn huidige familie en mezelf. Mijn gepieker is verdwenen. Mijn kleine nederige bijdrage in dit onderwerp. Moge velen dit ook ondervinden. Met vriendelijke groet, Ronny Buermans.

Josee

Door

Josee

op 26 October 2015

Dank je wel Albert voor deze mooie video. Ik ga dit zeker toepassen in mijn leven. Groeten Josee

Susan Dammers

Door

Susan Dammers

op 26 October 2015

Ha Albert, Leuk en welkom die filmpjes van jou altijd! Weer even een bewust momentje van wat ook al weer wél (ontspannen leven) en níet (piekeren) voor je werkt in het leven. Bewust worden van je gepieker is stap 1 (dank dus voor je filmpje, want het sluipt er soms weer in:). Er wat aan doen is stap 2. Voor mij werkt het altijd goed om buiten te lopen. Beweging en frisse lucht zorgen er bij mij voor dat ik beter kan relativeren en meer ontspannen tegen mijn piekergedachten aan kan kijken. Voor mij werkt het dan ook het beste om mijn pieker uurtje tijdens een wandeling buiten door te brengen. En: piekergedachten zijn er niet voor niets; ik denk idd wel dat je ze moet durven bekijken en een plannetje moet maken om er op een goede manier weer van af te komen. Prima oplossing dus zo'n piekeruurtje! (piekerwandeling:) groet Susan

Elly

Door

Elly

op 26 October 2015

Dit was een leuke video! Ik zal de tips indien nodig gebruiken of doorgeven aan iemand met "pieker-problemen!"

Elly

Door

Elly

op 26 October 2015

Dank je voor je goede tips. De ballon, daar moest ik inderdaad om lachen. You made my day Albert !

Susan Dammers

Door

Susan Dammers

op 26 October 2015

Mooi advies destijds al van de Indiaase Meher Baba. Hoewel ik - als ik hem zie - ook het gevoel heb dat hij je 'zonder zorgen' zou kunnen ruilen voor 10 kamelen... (even lachen is óók even niet piekeren;)

Elveria

Door

Elveria

op 27 October 2015

Hoi hoi, Dat zijn heel leuke tips. 2 zal ik zeker uitproberen als het gepieker weer de kop opsteekt De vuist en de ballon Ik kom de laatste tijd met heel veel tegenstrijdige gevoelens op het werk. De gang van zaken bevalt me niet, de sfeer is niet prettig en als het gepieker begint dan zeg ik tegen me zelf ze doen maar mijn tijd komt of ik heb niet lang meer. Ik sluit mijn omgeving dan helemaal uit kijk niet naar ze praat niet tot ze en houd me bezig met een leuk computerspel. Thuis leef ik mij dan uit in mijn groentetuin. Dan kom ik echt terug en ben ik mezelf ik geniet van mijn omgeving en dat brengt me echt tot rust. een goede gesprekspartner kan ook een heilzame werking hebben op een vervelende situaties.

Teunie

Door

Teunie

op 27 October 2015

Beste Albert, Hartelijk bedankt voor de goede tips,eingelijk heel simpel maar zeer doeltreffend. Hartelijke groet,Teunie

Sandra Schoenmakers

Door

Sandra Schoenmakers

op 27 October 2015

Hoi Albert, ik heb net je video gekeken,heel leerzaam. Ik pieker echt overal over. Ik ga nu donderdag voor het eerst naar kundaliniyoga,om te leren ontspannen en van de stress af te komen.

Greet Veenendaal

Door

Greet Veenendaal

op 27 October 2015

Geachte menh,Als ik pieker dan heb ik daar altijd de oplossing voor met me even rust te gunnen en te bidden om de wijsheid en gedachten die God mij zou willen en kunnen helpen .Op die manier wordt ik rustig en zeker als dit in de nacht gebeurd dan ga ik bidden of zoals u schrijft in de geplaatste Websit door in gedachten een mooi lied te zingen van O Heer mijn God wanneer ik in verwondering, De wereld zie, die U hebt lief gehad. Het sterrenlicht het rollen van de donder heel dit heelal dat vol is van Uw pracht. Dan zinkt mij ziel tot U o Heer mijn God ,hoe groot zij Gij, hoe groet zijt Gij, Dan zinkt mijn ziel tot U o Heer mijn God hoe groot zijt Gij hoe groot zijt Gij. Dan val ik in slaap en dank ik de volgende dag God om zijn bekommering die Hij voor mij heeft. Ik ben van Hem afhankelijk omdat Hij mij de rust geeft die ik zo nodig heb. En dat staat ook in de Bijbel waar God zegt "Komt allen tot mij die vermoeid en belast zijn en ik zal u rust geven . Dat is iets waar ik mij aan hecht .Hoop u hiermee een richtlijn te hebben gegeven hoe ook op een andere manier je het gepieker of zorgen van je af kunt wenden. Met vriendelijke groet mevr G.H.J. Veenendaal -v Harskamp

Tineke Tournier

Door

Tineke Tournier

op 3 January 2016

Een beetje late reactie misschien aan het begin van het nieuwe jaar. Ik had ooit een droom waarin dit lied werd gezongen. Bedankt. Ik denk aan de woorden: als harten en deuren gesloten worden is er altijd nog wel IEMAND die een venster of een luikje opent.

Angela

Door

Angela

op 28 October 2015

Ik ga mediteren en kleuren.........heel fijn om je hoofd leeg te maken!

Everdien

Door

Everdien

op 4 November 2015

Dank je wel Albert voor de goede tips. Als ik in mijn bed begin te piekeren over nare zaken dan denk ik altijd aan de film "Gone with the wind". Dan stel ik me Scarlett Ohara voor die dan zegt: I will think about it tomorrow. Because tomorrow is another day!!! Dat werk voor mij om de zaken los te laten. Ik zeg eigenlijk : je kan er morgen ook weer aan denken, dan is er nog genoeg tijd! Nu lekker gaan slapen.

Reactie plaatsen